Maatwerk VoIP

Ervaring sinds 2002
digium Certified Asterisk Professional
Ook video en smalband

Al sinds 2002 zijn wij reeds met VoIP bezig. Destijds gebruikten de meeste bedrijven nog analoge of ISDN-2 lijnen met een traditionele telefooncentrale en een standaard telefoontoestel op het bureau. Bij Exa-Omicron kwamen toen al de voicemails via email binnen en sindsdien hebben we meerdere klanten kunnen helpen bij hun specifieke telecom vraagstuk.

Exa-Omicron maakt gebruik van de open source projecten Asterisk en Kamailio voor alle VoIP gerelateerde projecten. Doordat een VoIP server allerlei telecom functies in software kan uitvoeren, levert dit een groot voordeel en kosten besparing op ten opzichte van traditionele telefooncentrales. Maar VoIP heeft ook aandachtspunten waar, bij de implementatie in de IT infrastructuur, rekening mee gehouden moet worden. Zo is er een groot verschil in de 'telecom' manier en de 'IT' manier van implementeren. Een VoIP implementatie moet met beide werelden rekening houden.

Door onze uitgebreide kennis en ervaring kunnen we dus ook inhoudelijk meedenken met telecom gerelateerde zaken. Op zoek naar een specifiek IVR-menu met gekoppelde applicatie of website? Een VoIP platform voor goedkoop bellen naar het buitenland? Specifieke eisen aan de maximale bandbreedte, terwijl gesprekken nog wel vloeiend te horen moeten zijn? Een DTMF detector die ook op slechte lijnen hoge scores haalt? Ook op VoIP gebied kunt u bij ons terecht voor uw maatwerk project.

 

 

digium-certified-asterisk-professional

beronet-partner-logo-700x300