Wireless ISP – FAQ

Hoe werkt het?

Allereerst hebben we een locatie nodig met een goede internetverbinding. Op deze locatie worden op het dak 1 of meerdere Ubiquiti Wi-Fi antennes geplaatst. Deze Wi-Fi antennes zijn speciaal voor straalverbindingen en zenden/ontvangen de signalen alleen binnen een bepaald gebied.

Elke klant heeft ook een Ubiquiti Wi-Fi antenne nodig. Deze moet ook op het dak geplaatst worden met een vrije zichtverbinding naar de hoofd antenne. Vanaf de Ubiquiti Wi-Fi antenne op het dak van de klant loopt er een netwerkkabel naar binnen waar deze aangesloten wordt op een Ubiquiti Security Gateway. Dit is de router die een publieke internet IP adres krijgt.

Achter deze router kan de klant zijn eigen netwerk aansluiten.

Wat kan ik verwachten qua snelheid?

De maximale snelheid is erg afhankelijk van de afstand van de draadloze straalverbinding en in hoeverre er een vrije zicht verbinding is. Wij streven er naar om elke klant het maximale uit zijn verbinding te halen. Wij monitoren actief alle verbindingen om eventuele bottlenecks te detecteren en hier gepaste actie op te kunnen ondernemen.

Twijfelt u over de verwachte snelheid? Neem contact met ons op via wisp@exa.nl voor een vrijblijvende snelheidstest op uw locatie. Wij komen dan langs met onze meet apparatuur en kunnen exact aantonen wat u kunt verwachten van onze dienst.

Wanneer kan ik aangesloten worden?

Deze dienst bieden we op verschillende locaties aan, maar elke locatie is anders. Hieronder staat een overzicht van de locaties en de status. Als een locatie ‘Live’ is, dan kan een werkende verbinding in 2 weken opgeleverd worden.

Den Haag Momenteel in opbouw. D.m.v. interne bekabeling beschikbaar vanaf april 2016. Via straalverbinding beschikbaar vanaf zomer 2016
Dronten Beschikbaar sinds december 2014
Zeewolde Beschikbaar sinds november 2015
Meppel Vooronderzoek. Nog geen indicatie van start

Waarom zou ik voor deze dienst kiezen i.p.v. adsl / kabel / glasvezel?

Op de locaties die we geselecteerd hebben, is meestal geen kabel beschikbaar. Voor Adsl zitten klanten vaak te ver van de telefooncentrale, waardoor er niet meer dan een 6 mbps aan snelheid gehaald kan worden of de verbinding is niet stabiel. Glasvezel is weer erg duur en kan enkel maanden duren als er ook nog gegraven moet worden.

Maar ook een draadloze straalverbinding is niet altijd de meest ideale oplossing. In bepaalde gevallen zullen wij onze klanten juist adviseren om wel een eigen glasvezel verbinding te nemen. Neem in ieder geval contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt namelijk ook bij ons terecht voor een eigen glasvezel verbinding.

Waar bieden jullie internet via een straalverbinding?

Wij bieden snel internet via een wifi straalverbinding alleen aan op geselecteerde locaties. Staat uw locatie er niet tussen? Neem dan contact met ons op via wisp@exa.nl om te zien of we alsnog iets voor u kunnen betekenen.

Den Haag Oude middenweg 2491AG 2491AH
Dronten Business Zone Delta 8253PA 8253PB 8253PC 8253PD 8253PE 8253PG 8253PH 8253PJ 8253PK 8253PL
Zeewolde Horsterparc 3897AB 3897AD 3897AE 3897AG 3897AJ 3897AK 3897AL 3897AM

Mijn vraag staat er niet bij

Als u een andere vraag heeft, stuur dan een email naar wisp@exa.nl of laat een reactie achter onderaan deze pagina.